Izvorul Eminescu din Parcul Cismigiu

×Details

Posted: January 11, 2021

Submitted by: Daniela

Category: Romania

Please rate this spring

In parcul Cismigiu este un izvor natural cu apa rece, foarte bun la gust, unde vine foarte multa lume sa umple sticlele cu apa. As fi curioasa sa se faca un test de impuritati si metale grele sa vedem cat de curat este.

“La ieşirea din Cişmigiu, spre Şerban Vodă se aude şipotul Izvorului lui Mihai Eminescu, un loc pitoresc în care obişnuia poetul să vină zilnic. De sub Dealul Schitului Măgureanu, unde se spune că s-ar afla un tunel tainic, apa se prelinge, ca şi odinioară, spre Izvorul eminescian. Cei care locuiesc în preajmă păstrează cu sfinţenie un obicei împământenit. Vin la izvor să-şi umple bidoanele cu apă proaspătă, ignorând vocile autorităţilor care avertizează că apa n-ar mai fi potabilă. Dar localnicii nu mai ţin cont de nici o avertizare. Şipotul izvorului îi îmbie să revină, aşa cum au învăţat de la părinţii lor…” info dintr-un reportaj jurnalul.ro.

+Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

+Water Test Results

US Find A Spring members can get a 15% discount at WaterCheck.com use coupon code FAS2020

No Water Tests Submitted yet..

Create an account or login to upload water test results.

+ Submit Photo & Video

Create an account or login to upload an image.

+ Report an error or inappropriate comment
Send report

If you think a better GPS coordinate is suitable, please make a comment on the spring page including the better coordinates. Also upload a photo to the spring post page. Once someone else confirms the more suitable coordinates, we will adjust the pin drop on map.